Metallersättning

Det finns idag många skäl att använda det moderna konstruktionsmaterialet plast. Minskad vikt och designfrihet är de två främsta anledningarna. Många metaller, som pressgjuten mässing, zink och aluminium går i många fall utmärkt att ersätta med plaster.

Plastkompositer ger egenskaper som metaller inte har. Vi har kunskapen och erfarenheten för att kunna konvertera detaljer från metall till plast, vilket bland annat innebär skillnader i konstruktion och design. Andra fördelar med att konstruera i plast är att detaljerna kan fås direkt från maskin i önskad färg och behöver alltså inte lackeras. Även andra sekundära operationer som gradning, gängning och borrning kan rationaliseras vilket innebär kostnadsbesparingar. Moment som annars tar tid och därmed kostar pengar.

Metallersättning 2Vår tekniska avdelning har lång erfarenhet av konstruktion, materialval och teknisk support. Vi är välutrustade och kan utföra FEM-beräkningar, formfyllnadssimuleringar och medverkar vid provkörningar. Vi jobbar med välkända programvaror och kan exempelvis bistå med produktgranskningar i 3D. Projekten utförs i nära samarbete med våra kunders konstruktionsavdelningar, formsprutare, verktygsmakare och slutanvändare.